FAQ

Thermostaten

Onze NTC vloersensoren hebben een waarde van 12K. Deze staat ook als standaard ingesteld bij onze thermostaten voor de elektrische vloerverwarming. Uitzondering op deze regel is de Z-Wave thermostaat, hierbij wordt een NTC vloersensor met een waarde van 10K geleverd.

In eerste instantie kan gecontroleerd worden of de draden van de vloersensor op de juiste bijhorende aansluitpunten van de thermostaat zijn aangesloten. Mocht dit correct zijn aangesloten, dan is naar alle waarschijnlijkheid de vloersensor defect en dient deze vervangen te worden. Voor meer informatie hierover kunt u een e-mail sturen naar info@magnumheating.nl.

Onze thermostaten schakelen 230V naar de vloerverwarming toe. Op het moment dat de geïnstalleerde vloerverwarming op die manier gevoed dient te worden, kunnen onze thermostaten op het systeem worden aangesloten. Wij zouden wel willen adviseren om de vloersensor te vervangen voor de bij de thermostaat meegeleverde vloersensor van MAGNUM.

Controleer eerst of het apparaat (smartphone/tablet), waarmee u de thermostaat wilt verbinden verbonden is met het Wifi netwerk en een goed bereik tot het Wifi netwerk heeft. Controleer daarnaast ook of het Wifi wachtwoord, welke u invoert in de app de juiste is. (de app geeft geen foutmelding als u het wachtwoord onjuist invoert). De thermostaat kan tevens geen verbinding maken met het netwerk wanneer uw netwerk een 5Ghz frequentie ingeschakeld heeft staan. Mocht dit het geval zijn, dan kunt u inloggen op het modem van uw netwerk en de 5Ghz frequentie (tijdelijk) uitschakelen. Normaal gesproken zal de koppeling hierna met succes tot stand kunnen worden gebracht. Nadat de verbinding tussen thermostaat en toestel succesvol is, kunt u de 5Ghz frequentie weer inschakelen in het modem.

Alle MAGNUM thermostaten zijn 1-op-1 uitwisselbaar. Het is dus mogelijk om uw oude thermostaat te vervangen voor een nieuwe variant. Mocht de geïnstalleerde vloersensor niet correct meer functioneren of defect zijn, dan willen wij adviseren om ook de vloersensor mee te vervangen voor de bij de thermostaat meegeleverde vloersensor.

Via de downloadpagina kunt u de beschikbare handleidingen van onze thermostaten vinden. Mocht uw (MAGNUM) thermostaat hier niet tussen staan dan kunt u altijd een e-mail met een foto van de thermostaat sturen naar info@magnumheating.nl met de vraag voor de juiste handleiding.

De MRC programmeren via de App:

 • Ga naar het het tandwieltje links onderin.
 • Kies ‘Programma”
 • Kies aantal periodes (Aantal gekozen periodes is voor alle dagen gelijk!)
 • Selecteer de dagen (Bv. Ma, Di, Wo, Do, Vr) die je wilt aanpassen (bolletjes worden geel).
 • Stel de gewenste tijden en de temperatuur in, je hoeft niets te bevestigen.
 • NB: Bolletjes worden altijd weer grijs na programmeren. 
 • Herhaal dit voor de nog niet ingestelde dagen (in dit voorbeeld Za en Zo). 
 • Stel de gewenste tijden en de temperatuur in, je hoeft niets te bevestigen.

Om de ingestelde tijden en temperatuur te bekijken in de App:

 • Kies 1 dag, dan kan je de ingestelde tijden voor die dag zien. Een weekoverzicht is uitsluitend op de thermostaat te raadplegen via MENU > Programmeren. Hier zie je nu alle ingestelde tijden in het overzicht.

De MRC programmeren via de thermostaat:

 • Kies MENU > Programmeren > OK > “Vorige schema overschrijven?” > OK
 • Kies aantal periodes (Aantal gekozen periodes is voor alle dagen gelijk!)
 • Selecteer de dagen (Bv. Ma, Di, Wo, Do, Vr) die je wilt aanpassen (bolletjes worden geel).
 • Stel de gewenste tijden en de temperatuur in en bevestig iedere keer met “SET”.
 • De reeds ingestelde dagen worden nu weergegeven als een zwart bolletje met gele rand.
 • Selecteer de resterende dagen (Bv. Za en Zo) die je wilt aanpassen (bolletjes worden geel).
 • Stel de gewenste tijden en de temperatuur in en bevestig iedere keer met “SET”.

Om de ingestelde tijden en temperatuur te bekijken via de thermostaat:

 • Kies MENU > Programmeren. Hier zie je nu alle ingestelde tijden in het overzicht. Verlaat het menu via de return toets.

Technische vragen

Neem contact op met uw installateur. Op het moment dat hij bij u aanwezig is met een multimeter kan er op kantooruren telefonisch contact met ons worden opgenomen om de situatie nader te inventariseren.

De verwarmingskabel (warmtegedeelte van de kabel), mag absoluut niet worden onderbroken. Zie voor meer informatie ook de installatievoorschriften van uw vloerverwarming.

Het is mogelijk om meerdere systemen op één thermostaat te schakelen, als dat gewenst is. Dit kan door de vloerverwarmingsdraden van beide systemen tezamen te laten komen in de muur en te koppelen voor de thermostaat d.m.v. lasklemmen in een inbouwdoos en vervolgens kan er een aansluitkabel naar de thermostaat toe en kunnen beide systemen schakelt worden op een thermostaat. Het maximale aansluitvermogen van de thermostaat is hierbij 16 Ampère. Bij een hoger aansluitvermogen op één thermostaat dient een relaisschakeling te worden geïnstalleerd. Mocht u hier meer informatie over wensen te verkrijgen dan kunt u een e-mail sturen naar info@magnumheating.nl.

Commerciële vragen

Onze producten zij alleen verkrijgbaar via de erkende E/W installateur, badkamerspeciaalzaak, diverse webshops of de Technische Groothandel.

Standaard bij onze elektrische vloerverwarmingsets wordt de MAGNUM Remote Control in het wit (Polar wit (RAL 9010)) meegeleverd. Mocht u de S-Control (analoge thermostaat) of de Remote Control in de zwarte uitvoering (Grafietzwart – RAL 9011) wensen, dan kunt u een losse mat + losse thermostaat aanschaffen. De bijhorende artikelnummers hiervoor kunt u vinden in onze prijslijst of u kunt deze opvragen bij uw leverancier.